Fijne horeca gaat natuurlijk over goede sfeer en goed eten. En als je het mij vraagt gaat het ook over bewuste keuzes en winst op meerdere vlakken. Maar er is nóg een belangrijk aspect, een goede locatie… Het Arsenaal in Doesburg scoort op al die punten! Het oude klooster is fantastisch, midden in de stad met een groot terras aan weerszijden. Het mooie vind ik dat eigenaar Mano Dijkman laagdrempelig voor de hele gemeenschap wil zijn. Winst op de lange termijn noem ik dat.

En dus is er een grand café neergezet en niet een restaurant. Staan er eenvoudige maaltijden op de kaart en geen dure gerechten. Niet dat de kwaliteit daarmee minder is hoor! Chef Manuel Jansen is een begaafd kok die na zijn opleiding juist geen ‘hogere’ keukensferen ambieerde. Voor hem ligt de uitdaging veel meer in de prijs/kwaliteit. Hoge kwaliteit voor een gemiddelde prijs. En dan ook nog met biologische producten! Of hem dat lukt? Ik verklap niks. Ga maar lekker proeven!

Het Arsenaal 1309
Kloosterstraat 15
Doesburg
hetarsenaal1309.nl
Andere partners in crime: