De geweldige smaak van een voorouderlijke olijfolie
De twee mannen van Olicatessen, Venanci en Juan, hebben 25 jaar geleden een aantal hectaren oude rassen geplant in het gebied waar zo’n 150 jaar terug alle olijfsoorten werden vervangen door de Arbequina omdat die sneller groeide en aanzienlijk meer opbrengst gaf dan de oorspronkelijke rassen.
Een olijfboom begint pas na een jaar of 50 echt goed vrucht te dragen. Voor Venanci en Juan zelf, die rond de 30 jaar waren toen ze deze rassen plantten, zat de winst dus niet in volume opbrengst. Uiteraard niet, anders zouden ze sowieso nooit varieteiten planten die minder olie geven.
.
De winst voor ‘mijn’ boeren zit hem in het eren van de lokale cultuur en geschiedenis én in het produceren van de perfecte olijfolie. Echt, ik gebruik dat statement niet voor niets bij mijn marketing. Het is geen trucje, het is de oprechte mindset van deze families.
Nu, na al die jaren, presenteren ze trots een LIMITED EDITION van deze oude rassen: Arbreblanc, Verdal, Grosal en… een top secret variëteit die ze niet willen openbaren – oh, ik hou van deze mensen ;-0
Deze passie vind je echt niet terug in een flesje bij de supermarkt!
De LIMITED EDITION heeft een groot persoonlijk karakter: geconcentreerd, met harmonische smaken van arisjok, tomaat, gras,rozemarijn, mint, avocado, groene hazelnoot, en passievrucht. Hij is perfect rauw te gebruiken met brood, op salades en groentes en volgens mijn Spaanse ‘familie’ ook erg goed te combineren met zachte kaas en intense vissoorten zoals kabeljauw en zalm.
Verwen jezelf met deze perfecte olijfolie!
Prijs voor een halve liter nu € 32,50 inclusief verzendkosten. Bestel via onze online winkel.